Julie Kenis

Groei wuustwezel Team - Julie Kenis

Mijn naam is Julie Kenis. Ik ben kinesitherapeut, afgestudeerd aan de KULeuven in 2014 met als specialisatie pediatrie. Ik hou van de mens in zijn totaliteit, waarbij het belangrijk is dat alle verschillende puzzelstukjes kloppen. In mijn vrije tijd ga ik dan ook graag de uitdaging aan om het evenwicht te vinden tussen ons ontspanning en inspanning, tussen activatie en relaxatie. Ik hou van sporten zoals lopen en fietsen in de natuur. En kan ook zeker genieten van Chineng Chicong, een boek lezen en mijn eigen creativiteit verder ontdekken.

Ik ben als kinesist gestart in een multidisciplinaire praktijk. Op die manier heb ik 8 jaar ervaring mogen opdoen die me constant uitdaagde en me bovendien de kans gaven om zelf steeds verder te blijven groeien, als persoon én als professional. Zo heb ik me na een aantal jaren gericht op de intensieve opleiding tot Core Specialist in Masgutova Neurosensomotorische Reflex Integratie. Hiervoor volgde ik meer dan 480 uur opleidingen in Nederland, Frankrijk en Polen. Gevolgd door 250 uur stage op verschillende Family Conferences in Nederland en Polen.

Aanbod Kinesitherapie: ontwikkelingsbegeleiding, relaxatie, reflexintegratie
Tarieven: Onze kinesisten zijn aangesloten bij het RIZIV en gedeconventioneerd. Voor de terugbetaling zie tabel.

De MNRI methode werkt aan de hand van primaire reflexen. Deze ontstaan nog voor onze geboorte. Het zijn ontzettend nuttige patronen die we nodig hebben aan het begin van ons leven. Ze helpen ons om te overleven en zetten onze ontwikkeling automatisch in gang. Binnen de eerste levensjaren ontwikkelen deze reflexen zich naar doelgerichte bewegingen en worden ze geïntegreerd. Ten minste als de ontwikkeling normaal verloopt. Als er sprake is van moeilijkheden tijdens de zwangerschap of geboorte, aanhoudende stress, genetische of mentale afwijkingen, wordt dit proces verstoord. Niet geïntegreerd reflexen kunnen ons hinderen in onze verdere ontwikkeling zowel op lichamelijk, emotioneel als neurologisch gebied. Zo kan een gebrek aan basisveiligheid ervoor zorgen dat we sneller overschakelen op een overlevingsmechanisme zoals vechten, vluchten, bevriezen of pleasen. Met lichamelijke technieken geven we ons brein de juiste input zodat we loskomen van deze primitieve reacties en we ons volledige brein weer efficiënt kunnen gebruiken. Met een toegang tot ons volledige potentiaal is het alledaagse leven veel fijner en komen we makkelijker tot ontwikkelen, groeien en bloeien.

Meer info op www.masgutovamethod.com en www.masgutovamethode.nl

Verder heb ik ook een specialisatie in de vroegmotorische ontwikkeling van kinderen. Graag ga ik aan de slag met uitdagingen zoals asymmetrische zuigelingen, plexus brachialis parese, pre-dysmatruteit, ademhalings-, hart- en buikproblemen, globale ontwikkelingsachterstand, hypotone kinderen, neurologische aandoeningen. Hierbij is een passende communicatie met ouders en andere hulpverleners rond de ontwikkeling uiterst belangrijk.

Als kinesist ben ik gekwalificeerd binnen het PRO-Q-Kine concept, dat kwaliteitsbevordering van de kinesitherapeut nastreeft. Volgende opleidingen en bijscholingen volgde ik:

  • Kritische ontwikkelingsbegeleiding volgens de methode van Hendrickx (VKOH) (2015-2017) – www.vkohendrickx.be
  • Autogene drainage volgens Chevallier (2016)
  • jaarlijks verschillende andere opleidingen van de IPG/CF- Belgium rond de ademhalingskinesitherapie bij kinderen
  • Fysiotherapeutisch tapen bij kinderen (2021)

Vacature

Wij willen als praktijk graag verder groeien in aanbod van disciplines en specialisaties om onze eigen blik verder te verruimen en om kinderen en volwassenen zo goed mogelijk te ondersteunen in hun groeiproces.

Ben jij een zelfstandige therapeut die wil meewerken aan deze visie en een locatie of collega’s zoekt? Stuur dan zeker een mailtje naar info@groeiwuustwezel.be